Ligularia ’The Rocket’

Tämä on yksi ehdottomista kestosuosikeista pihassa. Ja se on niin KESTÄVÄ. Harva kasvi menestyy siinä kohtaa, jossa pojat (siis koirat) käyvät säännöllisesti koipea nostamassa. Tämä senkun rehottoo entistä komeampana vuosi vuoden jälkeen. Näitä puskia on meillä kaksi ja se joka saa enemmän suihkuja on paljon tuuheampi. Vaikka sijainti on hieman liian aurinkoinen ja kuiva (entisen hiekkaleikkipaikan päällä), niin lisäkastelun kera selvitään kesän hellejaksot ilman sen suurempaa ongelmaa.

Tässä kukassa on kaikki kohdillaan.
Iso ja komea koko. Tumman vihreät lehdet ja tumman punaiset lehtien varret. Tuuhea noin 50 cm korkea puska ja kukat nousevat lämpimän keltaisen sen yläpuolella loppukesästä, Kukkavarsi on helposti lähemmän metrin korkuinen. Sieviä pikkukukkia pitkin matkaa.

Syysväri on mielenkiintoinen kukkimisen jälkeen. En yleensä valitse pihaan pinkkejä kasveja, mutta syyslehdissä on kaikki värit sallittuja

Nämä lehdet toimivat myös leikkokukkien kanssa kimpussa.

Ja tämä on myös perhosten suosikki.

Kaikin puolin loistovalinta!

.

Puutarha.net ohjeistaa näin nauhusten hoidosta.

Nauhusten istutus, hoito ja lisääminen
Komeat nauhukset ovat helppohoitoisia puutarhakasveja. Ne menestyvät parhaiten puolivarjon istutuksissa, ravinteikkaassa, multavassa ja kosteassa kasvualustassa. Mitä paremmin maaperä pidättää kosteutta niin sitä aurinkoisempi paikka voi olla. Hyvällä paikalla kasvavat nauhukset eivät vaadi erityistä hoitoa. Viihtyy kauan rauhassa samalla paikalla.

Nauhukset sopivat yksittäis- ja ryhmäkasveiksi -sekä kukkaistutusten taustalle. Jos nauhuksia istutetaan kukkaryhmiin, niin pitää muistaa, että niiden tuuhea kasvusto vie tilan ja valon muilta kasveilta. Suuret lehdet estävät tosin myös tehokkaasti rikkakasvien leviämisen.

Nauhukset ovat kookkaina ja näyttävinä kasveina erinomaisia puutarhan reuna-alueiden istutuksissa ja alueilla, joissa tarvitaan korkeaa peittokasvillisuutta. Useista eri aikaan kukkivista nauhuksista muodostuva istutus on näyttävä loppukesästä lokakuulle saakka.

Nauhusta lisätään jakamalla. Kylväytyy myös siemenistään, mutta uudet taimet eivät välttämättä muistuta emokasvia.

Vastaa