Kanalan kokoonpano 2019-20

Kanalan asukaskanta uusiutuu tavalla tai toisella lähes vuosittain. Kukkojen vaihtoviikot tulevat aina yhtävarmasti. Ja rouvia on vaihdettava nuorempiin, jotta muninta säilyy riittävällä tasolla. Ja lisäksi vaihdan kanoja rotujen ja värien takia. Rotujen ja yksilöiden välillä on paljon eroja käytöksessä ja vain ne, joilla on sopivat kemiat keskenään ja minun kanssa, saavat jäädä talveksi.

Tällä hetkellä porukassa on hyvä tasapaino, kun viime viikolla vaihdoin kukon toiseen.

Porukassa on orpingtonit Suvi ja Coco, ”vanhat rouvat” joilla ikää jo reilut 4v. Näiden rouvien kuvat löytyvät aikaisemmista jutuista.

Black copper maras Poppy Pomfrey on myös mukana toistaiseksi, vaikka munia ei tästä rouvasta ole nyt muutamaan viikkoon tullut. Toivottavasti taas aloittaa tai joudumme pitämään neuvottelun hänen kanssaan.

Lavender Brown, laventelin (vaalean harmaa) araucana munii vaalean vihreitä munia tasaiseen tahtiin <3

Tämän kevään tipuista (s. 10.5.2019) kanalaan lopulta jäi sekäväriset orpigtonit Luna Lovegood (musta. alla edessa) ja Fleur Delacour (sininen, alla takana)

Näiden lisäksi kävin hakemassa kanaryhmässä tarjotun sekarotuisen, monivärisen nuoren kukon (s 15.6.2019), joka sai nimekseen Remus Lupin. Remus on sekoitus ainakin usa silkkiä, paduaania ja maatiaista.

Edellinen kukko ei millään tottunut koiriin ja meidän elämään, vaikka vuoden oli totuttelemassa. Säntäili ja ryntäily ympäri häkkiä, kun koirat vähän sinne päin katsoi tai menin siivoamaan. Tämä uusi nuori mies, Remus, ei juuri hätkähdä. Kolmantena päivän tuli jo kerjäämään herkkuja, kun häkkiä lähestyin ja nokkari Hilmaa nenästä, kun liian läheltä häkin läpi tuli nuuskimaan. Tämä on oikein hyvä alku meidän yhteiselle taipaleeelle!

Vastaa